Piece of Greece

Ma újra kisütött a nap, nem is kellett több, húztam a bakkancsom és a turafelszerelésem helyett inkább egy normális ruhát és fényképezőgépet. Régóta furdallt a kiváncsiság, hogy mi is történik mostanában a Görögfaluval.

Akarom mondani Sundance Park. Átfestették a kis fehér, kékkupolás épületeket a sárga szín minden árnyalatára, és luxusbungalók lesznek belőlük, amiket -a tulajdonosok szerint- a módosabb fiataloknak szándékoznak kiadni.

A Görögfalu építésének mítosza nagyon régre nyúlik vissza. 1994-ben kezdték el építeni, annak reményében hogy itt majd marhanagy bizniszt csinálnak a kis meszelt görög stílusú kéglijeikkel, amikből bazárokat farigcsálnak. Már ott elbukott biznisz, amikor az épittetőnek elfogyott a pénze. “-Sanyi, most mit csináljunk? -Mittomén, haggyad ott, maj lesz valami”. Lett is. 2003ig úgy is hagyták jól, mikor eljött a megmentő, a kiválasztott, az egyetlen, aki majd befejezi a remekművet és ezzel megmenekül a világ! A MASPED csoport meg is vette az egész kócerájt, és elherdált rá 1 milliárdot (!) hogy befejezze a felépítést, ám s zerencse nem jön olyan gyorsan mint a reggeli IC, ugyhogy még 3 évig szellemvárosként tekinthettünk a helyre. 2008-ban ismét nyerhetett a lottón valamelyik fejes, mert beleöltek épületenként 4 milliót, hogy átfessék, berendezzék és luxusvityillót csináljanak belőle, de hát kinek mi a hobbija, nekem az akvárium, nekik a makettezés. Na mindegy, ez már engem sem érdekel, haladjunk.

Kis kocsikázás után begurulunk a hatalmas parkolóba, ami meglepő módon ingyenes, szóval még most gyertek amíg… Szemben az aqaupark csodálatos épülete fogad, de mi hirtelen balra kanyarodunk és egy gyönyörűséges kis piac tárul elénk.

Elérünk a még berendezetlen épületekig, igaz ez a sok szín már kicsit vidámabb, mint az egyenfehér, és külön jó ötlet hogy majdnem mindennek a tetejére fel lehet menni kis életveszélyes lépcsőkön. Tiszta kaland.

Sokan vannak akik nem adták el az üzleteiket, és bungi helyett kávézót, pizzériát és bazárt nyitottak, bár nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a forgalmuk, hogy megérje nekik. Egyetlen hely érdemel meg néhány mondatot, az Akropolisz kávézó. Közeledve görög muzsika hangja szűrődik a kis bungik között (itt lesz este a hastánc show is), és jelen pillanatban erről az egy helyről lehet elmondani hogy hangulatos (300 pénz egy pohár sör). Alább pár kép, hogy el lehessen képzelni.

Kifele jövet már marhára melegem volt, nem csak mert tűzött a nap, de itt valahogy megreked a hő, alig mozog a levegő, úgyhogy elindulok haza. Összegzésképp csak annyit, hogy ennyi idő után, ennyire nincs kész, és ennyire nincsenek emberek. Az aquapark is veszteséggel üzemel, de szépen lassan kis városunk felnő a feladathoz. Épp most szállt a le a mentőhelikopter az új állomásra, ami szintén a park szomszédságában van. Hát nem csodás?

Reklámok

There are no comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: