Memo – Grill a tónál

ne játssz a korommal

ne játssz a szénnel

Uff! Talán ez az első olyan bejegyzés, ami kicsit személyesebb és igazán rólam szól, illetve az emlékeimről. Biztos sokan vagyunk amikor valamilyen esemény, illat, kép, hang vagy csak az unalom hatására elkezdünk nosztalgiázni, és visszagondolunk milyen is volt a gyerekkor, amikor a kisspanokkal a homokozóban toltuk a kisautót, verekedtünk, bringáztunk, bogarakat égettünk nagyítóval a patak partján, vagy csillogó kavicsokat gyűjtögettünk és eladtuk a szomszéd kisfiúnak, akinek szódásszifontalp vastagságú szemüvege volt. Én szeretek visszaemlékezni az ilyesmikre, és talán nem bántam meg semmit amit tettem, hisz akár jó volt akár rossz, ez formálta a jellemem, és ettől vagyok most az, aki. Néha úgy vagyok vele, hogy még egyszer szívesen átélném azokat a dolgokat, amiknek akkor nem sok jelentősséget tulajdonítottam, most viszont nagyra értékelnék.

Emlékszem, amikor apám még tengerészként rótta a vizeket, anyám nevelt minket, és mivel nyáron is a szocialista stílusban épült és berendezett kis iroda egyik sarkában bűvölte a numpadot adminisztrátorként, nem sok ideje maradt, hogy vigyázzon ránk. Amíg az öcsém a helyi minigengszterekkel bizniszelt az oviban, engem áthelyeztek a déli partra a mamához. Persze akkor Öszödnek nem volt akkora híre, egy csendes kis falu, a pletykálós öregasszonyokkal, tyúkokkal, malacokkal és bújócskázással a búzatáblában. Szóval elég sok időt töltöttem itt, és kéthetente egyszer elengedhetetlen volt a kerti grillezés.

Mivel mostanság a mama elég sokat betegeskedik, átugrottunk hozzá, és hogy mi se unatkozzunk annyira (tv-n kivül más interaktív elektronikai szórakoztató eszköz nincs, bár régebben a tyúkok hajkurászása is felért egy quake-ezéssel 🙂 ) hosszú idő után újra grilleztünk. A tüzet megraktuk és szokás szerint én sütögettem, amíg a többiek a kertben serénykedtek, de a képek beszélnek helyettem.

   

És a végére egy bónuszkép :]

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. : DD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: