Süticsütörtök

A cégnél kitaláltuk, hogy legyen süticsütörtök, ami annyit tesz, hogy minden csütörtökön sütit fogunk zabálni a melóhelyen, csökkentve a minnapok stresszét ami nálunk amugy sem volt. Ez a hónapok során odáig fejlődött, hogy teljesen elmaradt, de sikerült nemrégiben feleveníteni a hagyományt, sőt süticsatává avanzsáltuk, ami annyit tesz, hogy minden héten más süt, a produktumok pontozva lesznek, és a győztes kap egy jelképes jutalmat. Így alakult, hogy én kerültem sorra.

Sokat agyaltam, hogy milyen új cukorbombával léphetnék a dobogóra úgy hogy közben a többiek szivárványt hányva táncoljanak körbe megmámorodva, de addig spekuláltam míg rájöttem hogy annyira nem is érdekel az egész, csak együnk egy jót. Maradok a túrós rétesnél mert nehéz elmónikázni, de hogy mégse mezei rétessel etessem ezt a naplopó csürhe bandát, akiket egyébként bírok, felspécizem kicsit. 2 rétesrudat terveztem, az egyikben citrom de mivel ez nem volt így grapefruit cafatok és citromszirup, a másikban vaniliás puding és meggy.
1. lépés: nyissung egy üveg jó vörösbort, és élvezzük a gyümölcsös utóizt.

2. lépés: mikor kezdünk berúgni álljunk neki a citromszirupnak. Előre szólok hogy ez nem recept, így mértékegységek sem lesznek, érzésre citromlevet és cukrot öntünk egy fortyogó üstbe, hogy melyikből mennyit meg milyet az már a vállalkozó kedvűek dolga.

3. lépés: ha a cucc kezd sűrűsödni és furán habzik, meg égeti a nyelved, akkor kész.

4. lépés: megcsináljuk a túrós cuccot: fél kiló túró, 2 kanál tejföl, valamennyi búzadara, ehhez jön a külön tálban felvert 2 tojássárgája a 2 vanilincukorral. A sárga trutyit belekeverjük a tejfölöstúrós trutyiba, majd a 2 tojásfehérjét felhabositjuk és ezt is belekeverjük a trutyiba. Hogy miért kell külön a sárgáját és a fehérjét, nem akarod tudni. Csináljad.

5. lépés: a túrós tölteléket fagyasztóba tesszük rövid időre, igy nem túl folyós könnyebben kezelhető mint egy bepálinkázott gyerek. Most jöhet a pudingfőzés, ha ezt részleteznem kell, bajban vagy, nyiss egy sört.

6. lépés: a bortól jókedvüen dudorászva vedd észre hogy összecseszted a konyhát a tojással meg a cukorral és a túróval, majd nedvesits meg egy konyharuhát, amire fektesd le az első réteslapot. Ezt olajozd meg szolídan, MONDOM SZOLÍDAN. Erre fekteted a második lapot, majd ugyanígy a harmadikat.

7. lépés az összeállitás: a lap 3/4ére felkened a túrós cucc felét szépen, ráöntöd a citromszirupot, majd beleteszed a grapefruitot és szépen a nedves ruha sarkait fogva feltekered hengerbe és beleügyeskeded a tepsibe ugy hogy ne szakadjon szét. Ugyan ez a művelet a másik tekerccsel, csak abba puding és meggy kerül. Sajna azt elfelejtettem lefotózni.

8. sütő: bekenjük a rudakat tejföllel hogy ne száradjanak ki, kis vaniliáscukorral megszórva repülnek a 190 fokos sütőbe 15 percre, és most várunk.

Az értékelésről majd holnap beszámolok.

A grapefruitot hagyjátok ki…

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. Lol ez jo volt:D
    1. lépes kifejezetten tetcik:)
    a furán habzik is elterjedt gasztronómia kifejezés:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: