Hétvége Brüsszelben

IMG_20140524_000001

Május 26, újabb bank holiday úgyhogy ki kell használni az alkalmat és elruccanni valahova. A cél Skócia lett volna de ennyi pénzből akár máshova is el lehet utazni, így esett a választás Brüsszelre.

A repülőút zökkenőmentes volt és végre nem traktáltak a mentőmellények és oxigénmaszkok használatával. A hotelbe csak 3kor lehetett bejelentkezni úgyhogy a város felfedezésével telt a délutánö. Maga a város elég nyugodt volt egy májusi szombat délutánon, már már unalmas. Célszerű térképen bejelölni az érdekességeket így adott az útvonal.

IMG_20140524_104115

A mi első állomásunk a Galeries Royales ami gyakorlatilag egy fedett árkád fényűző boltokkal. A sétáló utca minden sarkán gofrisütöde állt (micsoda közhely) és turisták lapátolták az arcukba a kaját miközben romák kunyeráltak az asztaloknál. Nekem ez a cucc túl édes pedig alig volt a nutellás-banános gofri leöntve mézzel és csokival. Miután lefektettem az unokáimnak is öröklődő cukorbetegség alapjait, végignéztük a parkokat, templomokat, dómokat és szobrokat ahogy egy jó turistához illik és kb ezzel le is tudtuk a várost. Volt néhány kastélyka ami kifejezetten tetszett, be is másztam ahova csak tudtam.

IMG_20140526_115634

Első este elmentünk hamburgerezni és örömmel hallottam hogy sokan beszélnek angolul annak ellenére hogy francia-német-holland anyanyelvűek. Ekkor láttuk a hírekben hogy a zsinagógában volt egy kisebb lövöldözés 3 halálos áldozattal épp egy utcával arrébb ahol mi ténferegtünk. No para.

IMG_20140525_105509

Vasárnap Brüsszel egyik jelképét látogattuk meg az Atomiumot. Eredetileg az 1958-as Világkiállításra készült (egy másik híres építmény az 1889-esre és már volt szó róla, kitalálod?) és a vas kristályszerkezetét ábrázolja. Minden fényes bogyóban egy kiállítás található kivéve a legfelsőt, ez panoráma és étterem.

Egy másik nevezetesség az Európa-park épp a közelben van és az összes tagállamból található egy épület kicsinyített mása. Magyarországról a Széchenyi fürdő került be ami talán a legnagyobb modell volt az összes közül, kár hogy nem fotóztam le.

IMG_20140525_134730

Végső soron nem volt rossz, a városcsendes, lustán telnek a napok, a népek kedvesek voltak leszámítva a kisebbséget az árak kelet-európaiasak. Egyszer megérte megnézni, de nem a kedvenc városom.

Reklámok

There are no comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: