Paradicsom Vasárnap

Egy hétig nem voltunk itthon és 4.5 kiló paradicsom megérett úgyhogy valamit kezdenünk kellett vele. Miután megdobáltuk a zajos szomszédokat elkezdtük befőzni a cuccot.

paradicsom

Sosem szerettem a paradicsom levest de most kénytelen leszek megenni mert ezen és spagetti szószon kívül nincs más ötletünk jelenleg. Pár perc guglizás után meg is van mit kell összerottyantani a fazékban. Hasznos tipp: ha receptet keresel legalább nézz meg 5 különbözőt mert lehet hogy elsőre valami gagyit választasz ki. Szóval a leveshez és a szószhoz is ugyanazok az alapok kellenek: olaj, hagyma, fokhagyma, paradicsom, petrezselyem és bazsalikom. Hogy akkor mi a különbség, kérdezhetnéd? Majd a végén meglátod.

alapanyag

Nagyon olasz

A hagyma aprítódik, az olaj serceg a tűzön, főszakácsnő Anett pedig vizet forral mert a paradicsomokat élve megnyúzzuk. A bőre ugyanis még főzés után is kemény marad és azt amúgy is mindenki kitúrkálja. 1 perc a forró vízben segít könnyedén megszabadulni a bőrkétől. Tiszta horror.

Megnyúzva

Megnyúzva

A hagyma megpirítása után jöhet a fazékba a többi cucc, mindeközben meggyúrom a tésztát, merthogy itt spagetti is lesz kérem szépen. A tészta csak lisztből és tojásból áll, annyi tojás ahány 100g liszt. 200g liszthez tehát 2 tojás.

Tésztagép 2000

Tésztakígyó

Tavaly vettem a tésztamasina 2000-ret és valahogy hanyagolva éreztem, csupán ezért került most elő. De tud spagettit ami jó hír. És hogy ez jobb e mint a bolti? Nem. A bolti tészta tartalmaz ezt-meg-azt hogy tartós legyen, szép és csillogós. A házi tészta frissebb, puhább és szeretettel készül.

Felakasztva

Felakasztva

Anett megfőzte a levest, a szószba belekerült a darált hús és a tészta is kifőtt, én meg éhes vagyok úgyhogy itt be is fejezem, ha bármi kérdés van bátran guglizzátok ki ti is. Agyő!

A leves

A leves

Mega szósz

Mega szósz

There are no comments on this post.

Hozzászólás